Версія для друку
Понеділок, 15 листопада 2021 17:39

Вакцинація рятує життя: на нараді у голови РДА йшлося про епідемічну ситуацію в районі

15 листопада відбулась нарада у голови райдержадміністрації Юрія Лобача, в ході якої було обговорено протиепідемічні заходи та, зокрема, хід вакцинації у районі. Як повідомив начальник відділу гуманітарної політики Роман Охріменко, в районі вакцинація освітян на належному рівні – у більшості громад цей показник становить 95%. Стовідсотково отримали щеплення працівники центрів первинної медичної допомоги Володимир-Волинської, Затурцівської та Литовезької тергромад, у інших ЦПМД вакциновані 98-99% персоналу. У РДА зі 109 працівників вакциновані 105.

Якщо говорити про населення, то у Володимир-Волинському ЦПМСД отримали щеплення 30054 особи, у Нововолинському – 32585, в Іваничівському – 6674, в Локачинському – 6429, Литовезькій амбулаторії – 1306, у Затурцівській – 1010 осіб. Загалом по району 288 людей перебуває в лікарні із пневмоніями, з них у 250-ти підтверджений коронавірус, П’ятнадцятеро потребують інтенсивної терапії, а шестеро підключені до ШВЛ. Важливо, що серед важкохворих, а також померлих немає жодного вакцинованого.

«Власне, йдеться про те, що вакцинація уберігає людину від важкого перебігу хвороби. Тож тут вибір очевидний: вакцинація або реанімація», - зазначив у підсумку голова РДА Юрій Лобач.

Він доручив керівникам структурних підрозділів посилити агітаційну роботу щодо щеплень серед населення, зокрема, розмістити візуальну та аудіорекламу. Крім того, він наголосив на важливості регулярних щоденних перевірок дотримання протиепідемічних вимог у закладах торгівлі та громадського харчування.

Переглядів 4605

Галерея зображень