16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На Волині обговорили результати роботи за поточний рік у соціальній сфері
    Четвер, 16 грудня 2021 11:37

    На Волині обговорили результати роботи за поточний рік у соціальній сфері

    15 грудня 2021 року заступниця голови ОДА Людмила Тимощук провела робочу нараду із керівниками соціальних установ Волині. Зокрема, учасники робочої зустрічі оговорили результати своєї роботи у поточному році та розробили план на 2022 рік.

    «2021 рік став роком новацій та змін для державних установ соціального напрямку. Сьогодні ми з вами зібралися, аби підсумувати зроблене та обговорити проблемні питання й шляхи їх вирішення», – зазначила Людмила Тимощук.

    Першою доповіла про напрацювання новоствореного в області Головного управління Національної соціальної сервісної служби його очільниця Світлана Мишковець. Вона розповіла, що наразі працівники територіального органу перевіряють тергромади на додержання законодавства у сфері державних соціальних гарантій та захисту прав дітей.

    «Ми перевірили три громади Волині. Ситуації у всіх абсолютно різні, тому що служби у справах дітей у громадах тільки створюються. Ми аналізуємо їх плани роботи, документацію і надаємо рекомендації щодо їхніх подальших дій, – сказала Світлана Мишковець. – Аналогічно проводимо контроль й щодо соцпідтримки. У 2022 році уже заплановані 54 перевірки щодо додержання законодавства у сфері державних соціальних гарантій та захисту прав дітей».

    Також присутні обговорили виконання вимог щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю та виплати страхування волинянам внаслідок тимчасової або стійкої втрати працездатності.

    Окрім того, заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Олег Трибощук проінформував учасників наради, що в області обслуговується понад 256 тисяч пенсіонерів.

    «З них більше 243 тисяч людей – так звані цивільні пенсіонери, середній розмір пенсій яких, становить 3 тисячі 147 гривень. Ще близько 13 тисяч – колишні працівники силових структур ( середня пенсія 7 тисяч 30 гривень), – повідомив Олег Трибощук. – В останньому місяці 2021 року ми завершимо виплати пенсій не пізніше 24-го грудня. Слід зазначити, що за 11 місяців поточного року в області на виплату пенсій профінансовано в повному обсязі понад 9 мільярдів гривень».

    Серед обговорюваних проблемних питань учасники наради окреслили, що виплата пенсій працівникам вугільної галузі області є їхнім першочерговим завданням. Так як через брак коштів підприємства не сплачували єдиний соціальний внесок, сплата якого є підтвердженням страхового стажу. Своєю чергою, це призвело до того, що шахтарі, які досягли пенсійного віку не можуть отримати пенсії, тому що у них не зарахований необхідний страховий стаж.

    Відтак, присутні зійшлися на думці, що необхідно підготувати клопотання Волинської ОДА до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з метою вирішення зазначеного питання.

    Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

    Переглядів 5750
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua