Версія для друку
Четвер, 16 грудня 2021 11:37

На Волині обговорили результати роботи за поточний рік у соціальній сфері

15 грудня 2021 року заступниця голови ОДА Людмила Тимощук провела робочу нараду із керівниками соціальних установ Волині. Зокрема, учасники робочої зустрічі оговорили результати своєї роботи у поточному році та розробили план на 2022 рік.

«2021 рік став роком новацій та змін для державних установ соціального напрямку. Сьогодні ми з вами зібралися, аби підсумувати зроблене та обговорити проблемні питання й шляхи їх вирішення», – зазначила Людмила Тимощук.

Першою доповіла про напрацювання новоствореного в області Головного управління Національної соціальної сервісної служби його очільниця Світлана Мишковець. Вона розповіла, що наразі працівники територіального органу перевіряють тергромади на додержання законодавства у сфері державних соціальних гарантій та захисту прав дітей.

«Ми перевірили три громади Волині. Ситуації у всіх абсолютно різні, тому що служби у справах дітей у громадах тільки створюються. Ми аналізуємо їх плани роботи, документацію і надаємо рекомендації щодо їхніх подальших дій, – сказала Світлана Мишковець. – Аналогічно проводимо контроль й щодо соцпідтримки. У 2022 році уже заплановані 54 перевірки щодо додержання законодавства у сфері державних соціальних гарантій та захисту прав дітей».

Також присутні обговорили виконання вимог щодо соціальної захищеності осіб з інвалідністю та виплати страхування волинянам внаслідок тимчасової або стійкої втрати працездатності.

Окрім того, заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Олег Трибощук проінформував учасників наради, що в області обслуговується понад 256 тисяч пенсіонерів.

«З них більше 243 тисяч людей – так звані цивільні пенсіонери, середній розмір пенсій яких, становить 3 тисячі 147 гривень. Ще близько 13 тисяч – колишні працівники силових структур ( середня пенсія 7 тисяч 30 гривень), – повідомив Олег Трибощук. – В останньому місяці 2021 року ми завершимо виплати пенсій не пізніше 24-го грудня. Слід зазначити, що за 11 місяців поточного року в області на виплату пенсій профінансовано в повному обсязі понад 9 мільярдів гривень».

Серед обговорюваних проблемних питань учасники наради окреслили, що виплата пенсій працівникам вугільної галузі області є їхнім першочерговим завданням. Так як через брак коштів підприємства не сплачували єдиний соціальний внесок, сплата якого є підтвердженням страхового стажу. Своєю чергою, це призвело до того, що шахтарі, які досягли пенсійного віку не можуть отримати пенсії, тому що у них не зарахований необхідний страховий стаж.

Відтак, присутні зійшлися на думці, що необхідно підготувати клопотання Волинської ОДА до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з метою вирішення зазначеного питання.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 5677

Галерея зображень