Версія для друку
Середа, 02 лютого 2022 09:34

У 2022 році на Волині оновлять шкільні харчоблоки за 37 мільйонів гривень

У Міністерстві розвитку громад та територій розробили інформаційний посібник з будівництва харчових блоків у середніх загальноосвітніх школах. Рекомендації стосуються як звичайних шкільних харчоблоків, так і харчоблоків так званих «опорних кухонь», які зможуть забезпечувати доставку їжі в інші заклади загальної середньої освіти.

Посібники розроблені у межах реформи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська.

На оновлення харчоблоків у навчальних закладах Волині з держбюджету передбачено субвенцію в розмірі понад 37 мільйонів гривень.

«Підтримуємо реформу шкільного харчування, ініційовану першою леді Оленою Зеленською. Продовжуємо оновлювати та замінювати обладнання в їдальнях навчальних закладів області, – наголошує голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. – Наразі профільні управління ОДА готують перелік навчальних закладів, де у 2022 році буде модернізовано харчоблоки».

Слід зазначити, що для отримання фінансування громади мають підготувати якісні проєкти, які будуть відповідати вимогам нового технологічного циклу приготування їжі. Зокрема, йдеться про розробку проєктної документації з забезпечення нового підходу приготування їжі, норм інклюзивності та безбарʼєрності.

Завантажити та ознайомитися з інформаційним посібником можна за посиланням https://bit.ly/3L2toBB.

«У більшості шкіл України ми маємо занедбані харчоблоки із застарілим обладнанням. За таких умов практично неможливо готувати їжу високої якості. Саме тому і зʼявилась ідея розробити посібник, у якому детально описано структуру харчоблоку, а також як має відбуватися технологічний процес, головні вимоги до приміщень та дизайну внутрішніх приміщень, обідньої зали та кухні. Громади мають дотримуватися цих рекомендацій при реконструкції або ремонті харчоблоків. Оновлення харчоблоків є однією з важливих частин реформи шкільного харчування», – зазначив заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукерія.

Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Переглядів 3548