Версія для друку
Середа, 08 березня 2023 12:35

Продовжувати посилювати оборону області – пріоритетне завдання

Начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко разом із командувачем оперативного угрупування військ «Волинь» Василем Зубаничем провели спільну нараду із головами територіальним громад, керівниками районних військових адміністрацій, в тому числі начальником Володимирської РВА Юрієм Лобачем, та керівництвом обласної ради на чолі із Григорієм Недопадом.

Як наголосив Василь Зубанич, прохання військових для кожного повинно бути у пріоритеті, бо від цього залежатиме оборона краю. Тож основна мета зустрічі – обговорити нагальні конкретні потреби для створення надійної оборони нашої області. Так, зроблено не мало, але війна на закінчилась, і від наших північних сусідів можна чекати що завгодно. Саме тому припиняти цю роботу не можна.

Своєю чергою начальник ОВА зазначив, цьогоріч вільних залишків в обласному бюджеті мало, тож цього на все не вистачить. В той же час, що є міста у яких в рази більше, а виділяють коштів мало. І це стосується не лише міст обласного значення. Всі громади повинні долучитись. Потреби є і в прикордонників, і в 100 бригади ТРО Волині, і в інших військових угрупувань в області.

Так, в області є громади, у яких основним надходженням до бюджету стала сплата ПДФО на заробітні плати військовослужбовцям. Слід відзначити, що були такі, які 50 % цих надходжень повертали тим чи іншим способом до військових. Але так робили не всі.

«Зараз ми повинні допомагати усім, як ніколи. Це наша вирішальна битва, за якою буде перемога. Доки військові звільняють нашу землю на Сході, тут необхідно забезпечити надійну оборону. А обласного бюджету на все не вистачить. Дякую кожному за будь-який вклад у перемогу, але попереду ще багато роботи. Нам необхідно забезпечити нарощування інженерних загороджень», - зауважив Юрій Погуляйко.

Тож усі разом обговорили конкретні потреби військових формувань, які також взяли участь у нараді. Своєю чергою, голови громад мали змогу почути що на сьогодні вже вдалося зробити.

Переглядів 3562

Галерея зображень